Näin löydät persoonallisen korutyylisi – korvakorut

Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka löydät sinulle sopivan korut ja keskitymme korvakoruihin. Korut ovat yllättävän henkilökohtainen asia. Se kulkee usein yhdessä muun tyylin ja asukokonaisuuksien kanssa, mutta koruissa on kuitenkin sitä jotain erilaista. Koruilla voi ilmaista mielialaa, osoittaa tukensa tai olla mukana kampanjassa. Lisäksi niihin voi sisältyä muistoja ja mukavia ajatuksia. Vaikka korut ovatkin merkittävä osa elämäämme, eikä pelkästään naisilla, vaan lähes jokaiselle meistä, unohdamme välillä kiinnittää niihin huomiota.

Miksi koruihin sitten pitäisi kiinnittää huomiota? Korut kannattaa pitää mielessä ainakin siinä mielessä, että niistä muistaa pitää huolta, huollattaa niitä ja pitää ne hyvässä järjestyksessä. Huolto ja järjesteleminen pitävät korut kuin korut hyvässä kunnossa pitkään. Kun puhumme koruihin kiinnitettävästä huomiosta, haluaisimme tuoda sille hieman muutakin.

Korujen tehtävä on vahvistaa kantajansa kauneutta, kertoa mieltymyksistä ja viimeistellä asukokonaisuus. Muistot ja hyvät ajatukset koruissa vielä tehostavat näitä entisestään. Esimerkiksi Roosa Nauha-keräyksen aikana voi miettiä muutakin pukeutumista, kuin pelkkää rinnalla olevaan nauhaa – mikset valitsisi muutkin korut väriin sopivasti, eli vaaleanpunaiset.

Joillekin meistä sopivat korut ovat löytyneet jo ja toisille taas korut eivät merkitse niin paljoa. Me kuitenkin suosittelemme kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja ja löytämään itselle sopivat korut. Oikeanlaiset ja laadukkaat korut piristävät mieltä, sekä tuovat hyvää mieltä niin kantajalle, kuin muillekin. Itsevarmuus hehkuu ulospäin!

Miten sitten löydät juuri sinulle sopivan korutyylin? Kaikkia koruja ei kannata ostaa heti, eikä jo kotona olevaa korukokoelmaa kannata lähteä vaihtamaan heti. Isot muutokset usein unohtuvat yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Kannattaakin aloittaa pienestä ja helposta, mikä monelle on juuri korvakorut.

Sopivien korvakorujen löytäminen

Mikäli sinulla on reiät korvissa tai haluat kantaa muutenkin korvakoruja, ne ovat hyvä paikka aloittaa. Korvakoruja löytyy niin moneen lähtoon, että vaikka eläisit kuinka aktiivista tai passiivista elämää, korvakorut pysyvät mukana hyvin. Korvakoruja on monia erilaisia, mutta kannattaa alottaa ensin valitsemalla mieleisen korutyypin:

  • Nappi
  • Riipus
  • Klipsi
  • Rengas

Korutyyppi määrittelee sen, kuinka korvakoru kiinnitetään. Nappikorut ovat pieniä, jotka menevät korvaan lävistetyn reiän läpi. Nappikorviksissa on takakappale, jolla korvakoru saadaan pysymään paikallaan. Riipus voi olla samankaltainen kuin nappikorvis, mutta se voi myös olla koukullinen. Rengastyyppiset korvikset ovat pyöreitä ja niitä voi olla monen eri kokoisia. Ne lävistetään myös reiän läpi. Klipsikiinnike taas mahdollistaa korun käytön ilman, että korvassa tarvitsee olla reikä.

Jos et ole käyttänyt koruja paljon, nappikorut ovat usein helppo paikka aloittaa. Niitä löytyy monia eri kokoja, monista eri materiaaleista ja värivalikoimaa on runsaasti. Korvikset kannattaakin valita sen mukaan, mikä miellyttää omaa silmää, sopii käyttöön niin arjessa, kuin juhlapäivinäkin. Onko miellyttävien korvakorujen valinnassa vaikeuksia? Fabulous40 on listannut muutamia hyviä huomioita siihen, että korvakorut voi valita kasvojen muodon mukaan!

Kolmioimaisiin kasvoihin, joissa yläosa kasvoista on leveämpi kuin alaosa, kannattaa suosia korviksia, jotka riippuvat ja niiden painopiste on korun alaosassa. Näin korut tuovat tasapainoa kasvoihin. Samankaltaisuuksia on sydämen muotoisissa kasvoissa, joihin nämä neuvot sopivat myös.

Ovaalit kasvot, jotkut kutsuvat myös kananmunan muotoisiksi kasvoiksi, ovat siitä kätevät, että voit valita mitkä tahansa korvakorut, sillä ne todennäköisesti sopivat aina. Kuitenkin pienet nappikorvikset ovat usein ne, jotka tuovat parhaiten esille ovaalin kasvojen kauniit poskipäät.

Pyöreät kasvot kaipaavat rinnalleen pitkiä, pitkulaisia tai ylipäätään virtaviivaisia korvakoruja. Pyöreät korvakorut voivat vahvistaa entisestään kasvojen pyöreyttä.

Kapeat kasvot taas puolestaan tulevat parhaiten esille pyöreiden ja keskikokoisten korvakorujen kanssa. Ne täydentävät kasvojasi juuri sopivasti.

Neliönmuotoisissa kasvoissa voi taas panostaa niin pyöreisiin, kuin ovaaleihinkin korviksiin, mutta kannattaa välttää neliönmuotoisia korvakoruja, mikäli et halua vahvistaa kasvojesi neliömäisyyttä.

Kasvojen muodon lisäksi kasvoillesi sopivan korun löytämisessä kiinnitä huomiota omiin kasvonpiirteisiin ja pyri tuomaan niitä esille. Etsi esimerkiksi jokin julkkis, jolla on samankaltaiset kasvot kuin sinulla ja seuraa, minkälaisia koruja he käyttävät.

Kaikein tärkeintä sopivan korutyylin valinnassa on se, että korvakorut ovat oikeasti käytössä ja sopivat juuri sinun elämäntyyliisi. Tämä tarkoittaa sitä, että välttäisit mahdollisimman paljon turhia ostoksia ja voisit ostaa oikeasti sellaisia koruja, jotka tuovat parhaat puolesi esille ja ovat osa sinua. Koruja kannattaa ehdottomasti pitää arjessakin, sillä ne voivat olla juuri se säihkyvä piristys, mitä kaipaat pimeinä talviaamuina ja samaan aikaan yöttömässä yössä.

Tästä syystä me rakastamme QUDO-koruja. Ne ovat ensinnäkin laadukkaita ja kauniita, mutta parasta on se, että ne muoutuvat monenlaiseen käyttöön, arkeen ja juhlaan. Pienemmät korvikset sopivat vaativiinkin työtehtäviin ilman, että ne häiritsevät ja isommat korvakorut taas luovat sitä haluttua glamouria juhlaan. QUDO-korujen idea perustuu siihen, että voit vaihtaa niiden kiviä, eli yläosaa vapaasti niin paljon, kuin haluat. Voit pitää samoja korviksia arjessa ja juhlassa, mutta voit kiviä vaihtamalla säätää juhlallisuuden tasoa. Näin ei tarvitse miettiä sitä, sopivatko nyt nämä korvikset sinulle vai ei. Kiviä löytyy monia värejä ja tyylejä, joista löydät aina itsellesi sopivan. Tutustu nyt qudo-korvisvalikoimaan!

Sparkles.fi on suomalainen verkkokauppa, joka myy saksalaisia, käsin valmistettuja qudo-koruja. Valitse, ruuvaa, kerää ja vaihda: QUDO INTERCHANGEABLE-korujen kanssa loistat joka tilanteessa! 32 erilaista kividesignia sopivat keskenään sormusten, rannerenkaiden, kaulakorujen ja korvakorujen kanssa. Valitsitpa sitten hillityn tai värikkään, yhdistelemällä ja vaihtamalla korusi tuovat aina parhaat puolesi esille. Inspiroidu väreistä!

You were not leaving your cart just like that, right?

Enter your details below to save your shopping cart for later. And, who knows, maybe we will even send you a sweet discount code :)