Näin valitset täydelliset korut häihin

Päivitetty 9.11.2023

Kun häitä aletaan suunnitella, mielessä siintää yleensä ensimmäisenä hääpuku. Seuraavana tulevat kenties juhlapaikka, kukat ja kakku. Kihlasormuksen komeillessa jo sormessa, saattavat korut olla vihoviimeinen asia mielessäsi. Ne ovat kuitenkin osa upeaa kokonaisuuttasi ja tulevat näkymään hääkuvissasi aina.

Alla olevien kysymysten ja neuvojen avulla saat helpommin valittua sopivat korut häihin. Hääkorujen voimaa ei pidä aliarvioida. Puvun pariksi valittavat korut ovat piste iin päälle, joka kertoo paljon kantajastaan. Valitsetko näyttävät vai yksinkertaiset korut? Muodikkaat vai klassiset? Miten ne sopivat yhteen sormuksen kanssa?

Häävierailla puolestaan on oma koruetikettinsä. Hyvällä maulla valitut korut tekevät asusta juhlavamman, mutta eivät jätä morsianta varjoonsa. Olitpa sitten vieras tai päivän tähti, hääkorujen valinnassa tulee ottaa huomioon muutama keskeinen asia.

Listasimme vuoden 2024 trendit ja niiden myötä näemme melko persoonallisia ja värikkäitä kokonaisuuksia. Koruilla pystyy yhdistämään upeasti erilaisia kokonaisuuksia niin, että jopa hääkakun yksityiskohdat sopivat morsiamen koruihin.

Hääpuku

Erilaisia hääpukuja on maailmassa lähes yhtä paljon kuin morsiamia. Usein häiden suunnittelu lähteekin liikkeelle juuri täydellisen puvun metsästämisestä. Kun hääpuku on valittu, on aika miettiä, millaiset korut sen pariksi sopivat. Puvun tyyli ja leikkaus kannattaakin pitää mielessä koruostoksilla. Olkaimeton mekko helpottaa päätöksentekoa, sillä melkein millainen kaulakoru tahansa pääsee parhaiten oikeuksiinsa avoimella dekolteella. Myös venepääntie tai leveä V-kaula-aukko antavat statement-koruille niiden ansaitseman tilan.

Sen sijaan korkeaan kaula-aukkoon tai leveisiin olkaimiin yhdistettynä näyttävä koru voi tehdä lopputuloksesta rauhattoman näköisen. Silloin herkkä ja yksinkertainen riipus on todennäköisesti parempi valinta. Toinen vaihtoehto on skipata kaulakoru kokonaan ja valita sen sijaan kauniisti laskeutuvat riippukorvakorut.

Mekon väri

Useimmiten hääpuku on valkoinen, mutta valkoisen sävyjäkin on erilaisia. Puvun väri kannattaa ottaa huomioon koruja valittaessa. Puhtaanvalkoinen pääsee parhaiten oikeuksiinsa hopeisten, tai muiden sävyltään kylmien värien parina. Kermanvalkoinen taas hehkuu kauniisti kullan ja muiden lämpimien värien kanssa.

Hiustyyli

Hiustyyli on aina otettava huomioon koruja valittaessa. Moni morsian valitsee kampauksen, jossa hiukset on nostettu ylös. Se on myös korujen kannalta paras valinta, sillä kimaltavat asusteet pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Kaulakorut ja riippuvat korvikset tulevat upeasti esiin, kun hiukset on sidottu kiinni.

Jos hiukset haluaa kuitenkin jättää auki, kannattaa koruissa panostaa muualle kuin korviin. Älä myöskään unohda, että itse hiuksiinkin voi laittaa bling blingiä! Tiarat, koristeelliset hiusklipsit tai kampaukseen punottavat tekotimantit voivat (kirjaimellisesti) kruunata kampauksen.

Morsian

Muista, että säännöt on tehty rikottavaksi. Älä anna ulkoisten ohjenuorien sanella tyyliäasi, sillä kyseessä on sinun päiväsi. Tärkeintä on valita korut, jotka kuvastavat persoonallisuuttasi ja joissa tunnet olosi kauniiksi ja mukavaksi. Aivan kuten hääpuvun kohdalla, upeinkin prinsessaluomus voi pilata tunnelman, jos se ei tunnu kantajansa näköiseltä.

On hyvän hääetiketin mukaista, että vieraat ottavat morsiamen huomioon pukeutumisessaan. Kyseessä on hänen hetkensä, joten vieraan tehtävä ei ole kiinnittää huomiota itseensä. Myös häävieras voi valita korunsa yllä mainittujen ohjeiden mukaan, mutta kaikkein näyttävimmät luomukset kannattaa säästää eri tilaisuuteen.

Lähde: Olive and Piper

Miksi kannataa valita Qudon vaihtokorut?

Me Sparklesilla uskomme siihen, että jokainen morsian saa olla juuri sen näköinen ja viettää juhlapäivänsä juuri sellaisena, kuin haluaa. Monesti hääjuhlaan haluaa pukeutua näyttävästi, vaikka arkisin asusteet olisivatkin hillittyjä. 

Qudon vaihtokoruilla saat itse valita, kuinka juhlava ja näyttävä asukokonaisuutesi on. Valitse ensin korupohja, esimerkiksi korvakorut tai kaulakoru, minkä jälkeen voit vaihtaa niihin sopivia koristekiviä. Jotkut korupohjat eivät välttämättä tarvitsekaan edes niitä kiviä. Esimerkiksi “Perosa Big”-korvakoruihin voit lisätä riipuksen, mutta voit ottaa sen kokonaan pois ja korvis on tällöin pelkistetty.

Näin ollen häihin valitsemasi korut eivät välttämättä olekaan vain sellaisia, joita tarvitsee käyttää juhlissa, vaan voit nauttia korusijoituksestasi vuoden jokaisena päivänä. Parasta koruissamme on se, että niillä on kahden vuoden takuu.

Tutustu koruihin

Kiinnostavatko korumme? Katso vielä alla oleva video, niin pääset tutustumaan, miten vaihtokorut tarkemmin toimivat.

You were not leaving your cart just like that, right?

Enter your details below to save your shopping cart for later. And, who knows, maybe we will even send you a sweet discount code :)