Nämä ovat vuoden suosituimmat kihlasormustrendit vuonna 2021

Suurista häistä voi tällä hetkellä vain unelmoida, mutta romanttisia kosintoja on koettu lockdown-oloissakin. Se suuri kysymys on esitetty tänä vuonna Zoomin välityksellä, kahdenkeskisillä patikkaretkillä, tai ihan vain kotiarjen keskellä. Vaikka suuret, julkiset eleet ovat olleet koronan aikana pannassa, tekee upea sormus aina vaikutuksen kumppaniin. Kihlasormuksen valitseminen on suuri päätös, johon kannattaa panostaa; onhan kyseessä koru, jota puoliso tulee käyttämään päivittäin lopun elämäänsä.

Mutta millainen sormuksen sitten kuuluisi olla? Ensisijaisen tärkeää on tietenkin, että se sormus vastaa toisen henkilökohtaisia mieltymyksiä. Valinnan helpottamiseksi Glamour listasi tämän vuoden suurimmat kihlasormustrendit, joista voi hakea inspiraatiota koruostoksille.

1. Kestävästi ja eettisesti suunnitellut timantit

Eettisyys on nykyään kova sana muotimaailmassa ja myös koruissa kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota tuotannon vastuullisuuteen. Timanttien eettisyys on monelle jopa tärkeämpi kriteeri kuin esteettiset vaatimukset. Perinteiset timantit ovat saaneet markkinoille kilpailijan synteettisistä, laboratoriossa valmistetuista timanteista. Tehdastuotantona valmistettu timantti on huomattavasti ympäristöystävällisempi valinta kuin louhittu timantti, eikä siihen liity ihmisoikeuskysymysten kannalta arveluttavaa toimintaa.

2. Gypsy-sormukset

Termi gypsy ring viittaa kivelliseen kantasormukseen. Tänä vuonna paksut metallikorut ovat jälleen muodissa ja se näkyy myös sormusmyynnissä. Lontoossa työskentelevä kultaseppä Jessie Thomas ennustaakin tyylistä valtavaa kihlasormustrendiä Glamour-lehdessä.

3. Jakautuva runko

Sormus, jonka runko jakautuu kiveä kohti kahteen, on erittäin suosittu malli kihlasormuksissa. Jakautuva runko muodostaa kauniin ja tukevan kehyksen jalokivelle. Beaverbrooks-koruyrityksen edustaja Lorna Haddon muistuttaa, että kyseinen malli on löytänyt tiensä myös Beyoncén nimettömään.

4. Päärynämalli

Päärynäleikattu timantti on ollut perinteisesti hyvin suosittu vihkiormuksissa. Thomasin mukaan sen suosio jatkuu myös vuonna 2021.

5. Värikkäät kivet

Haddon paljastaa, että värikkäät kivet ovat nyt suosittuja sormuksissa.

– Oli kyse sitten syntymäkivestä tai safiirien, rubiinien ja smaragdien kaltaisista jalokivistä, väripilkku on huomiota herättävä valinta kihlasormukseen, hän toteaa.

6. Helmisormukset

Tänä vuonna hieman epätavallisempi malli, jossa perinteinen kivi on korvattu helmellä, on erittäin suosittu. Thomasin mukaan hieman yllättävän trendin taustalla vaikuttavat ennen kaikkea ympäristöystävällisyys ja edullisuus, sillä helmikoru on eettisempi vaihtoehto louhitulle timantille. Myös helmistä on nykyään tarjolla synteettisiä versioita.

7. Halo-timanttisormus

Halo-timanttisormus on aina takuuvarma klassikko.

– Jotkut asiat eivät muutu koskaan ja halo-timanttisormukset kuuluvat ehdottomasti tähän kategoriaan. Upea tyyli on tullut jäädäkseen. Halo-timantti on leikattu niin, että valo osuu siihen kaikista kulmista ja saa sormuksen kimaltamaan henkeäsalpaavasti, Haddon toteaa.

8. Piilotetut yksityiskohdat

Paljon hienovaraisempi trendi vuodelle 2021 ovat piilotetut yksityiskohdat. Esimerkiksi jalokiven kantaan on saatettu piilottaa kaiverrus tai pienempiä timantteja, jotka näkyvät ainoastaan silloin, kun sormusta katsotaan sivuprofiilista.

– Se on suloinen ja hienovarainen tapa lisätä sormukseen hieman persoonallisuutta, Haddon sanoo.

9. Epäsymmetrinen rykelmäsormus

Rykelmäsormus sopii heille, jotka haluavat näyttävän sormuksen vaatimattomammalla budjetilla. Se on myös persoonallinen valinta, sillä toista samanlaista tuskin tulee kadulla vastaan.

– Se on mielenkiintoinen ja trendikäs tyylivalinta tiukalle budjetille, kehuu asiantuntija Laura Chavez.

Lähde: Glamour

You were not leaving your cart just like that, right?

Enter your details below to save your shopping cart for later. And, who knows, maybe we will even send you a sweet discount code :)